ここのコレが、んまさーっ!

Hungry Bug

石嶺正志さんが紹介するのは、
ハングリーバグのキューバサンド。

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ここのコレが、んまさーっ!

REGALOの
モヒート

punchiの北上圭太さんが紹介するのは、レガロのモヒート。

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2024年10月1日発売号 特集

白百合×宮之鶴

八重山にある泡盛酒造所の中でも、特に小さい酒蔵、池原酒造と仲間酒造。

蔵を継いだ三代目の二人が守る、味わいと個性、そして新たな挑戦。

島の小さな酒蔵特集です。

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ここのコレが、んまさーっ!

サーカス石垣島の
前菜盛り合わせ

VOLTS COFFEEのCochiさんが紹介するのは、circusの前菜盛り合わせ。

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シュリシュティスタジオ

心と身体が解ける
ヨガ時間をご案内

「自分とつながり、自然とつながる」がコンセプト。

女性の心身の健康をサポートするヨガ・ダンスレッスンスタジオ『シュリシュティスタジオ石垣島』。

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2024年9月1日発売号

民具者
-MINGU SHA-

巧みで細やかな技。柔靭な作りと豊かな発想。どこか昔から続く日常の営みを見ているような手仕事。

島で育つ材料の手触りや形状からアイデアを膨らませ、自らが楽しく生きる術として民具を作る。

その手の先を見つめる3組の『民具者』の眼差しを追ってみる。

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ここのコレが、んまさーっ!

ボルトコーヒーの
みかんエスプレッソ

バトンを受けた木村栞里さんがおすすめするのは、ボルトコーヒーのみかんエスプレッソ

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初夏、スイーツ探訪

もっとおいしい、
かき氷を。

「石垣島のかき氷といえば〈ひなたカフェ〉って言われるくらい、島の人に愛されるかき氷にしていきたいです」

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ここのコレが、んまさーっ!

CHIMPの
チキンカレー

Caffaronの山口鼓さんが紹介するのは、CHIMPのチキンカレー

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2024年8月1日発売号 特集

60年前の八重山(続)

大好評! 有田静人氏による人気特集。
2023年9月号に続く「60年前の八重山」の続編です。

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New Open

新しいお店

伝統と革新が織りなす味わい
2025/01/22
くわっちー食堂 春

昔、美崎町でそば屋を開いていた店主の宮脇春枝さん。お客さんからそば屋の復活を求める声があり、この度「くわっちー食堂 春」をオープンさせることに。お店の特色は、何と言っても店内で作られる手打ちの生麺。独自の配合で作られる生麺はもちもちとした食感で、普段口にしているゆで麺とは違った食感が楽しめる。

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/くわっちー"> #くわっちー&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ジューシー"> #ジューシー&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ソーキそば"> #ソーキそば&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ランチ"> #ランチ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/八重山そば"> #八重山そば&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/手打ち麺"> #手打ち麺&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/生麺"> #生麺&nbsp;</a></div>
朝食に焼きたてパンを。
2025/01/20
手作りパン工房 もんろう

徳村菓子店真後ろに、平得さんご夫婦が切り盛りする小さなパン屋がある。ご主人の守洋(もりひろ)さんの退職をきっかけにこのパン店を始めたそうで、店名の「もんろう」はご主人の昔からのあだ名なんだとか。もんろうでは、曜日によって異なるパンが販売されている。

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/もんろう"> #もんろう&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/パン"> #パン&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/国産小麦"> #国産小麦&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/平得"> #平得&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/徳村菓子店"> #徳村菓子店&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島"> #石垣島&nbsp;</a></div>
ハワイアンポキ丼の専門店
2025/01/17
V8Cafe Bayside

店内はハワイをイメージしたトロピカルなデザインで、まるで海外に訪れた気分になる。V8Cafe Baysideでは石垣島のイメージに合った南国らしい料理を提供したいと考え、ハワイのローカルフード、ポキ丼を提供。

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/v8cafe-bayside"> #V8Cafe Bayside&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/アサイーボウル"> #アサイーボウル&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ハワイ"> #ハワイ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ハワイアン"> #ハワイアン&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ポキ丼"> #ポキ丼&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ランチ"> #ランチ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ヴィーガン"> #ヴィーガン&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/米原"> #米原&nbsp;</a></div>
一等星のように、輝く音楽を。
2025/01/16
スピカ音楽教室

以前はストアーとして島の人に親しまれてきた場所で、新しく音楽教室がオープン。講師の喜友名夢野さんは沖縄本島で声楽の講師として勤務してきた傍ら、国内外で声楽家としてコンサート等に出演するなど多彩な経験を持つ。

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/スピカ"> #スピカ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ソルフェージュ"> #ソルフェージュ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ピアノ"> #ピアノ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/喜友名夢野"> #喜友名夢野&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/声楽"> #声楽&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/音楽教室"> #音楽教室&nbsp;</a></div>
伊原間湾の絶景を一望
2024/12/17
Cafe & Stay Reposer Ishigaki

The restaurant's pride and joy is the view of Ibaruma Bay that stretches out before it. The owner's wife, Chizuko, says that the relaxed pace of life and abundant nature that are unique to the north of the island make this place feel like heaven. It's a place where you can spend an elegant time watching the sea and sky change with the passage of time.

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ぼーのファーム"> #ぼーのファーム&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/カフェ"> #カフェ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ゲストハウス"> #ゲストハウス&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ハンバーグ"> #ハンバーグ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ランチ"> #ランチ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ローストビーフ"> #ローストビーフ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島"> #石垣島&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島産和牛"> #石垣島産和牛&nbsp;</a></div>
アルルタウンにOPEN!シェフオリジナル居酒屋メニュー
2024/11/28
Izakaya Katsuro

This restaurant has a relaxing atmosphere with the warmth of wood, and serves dishes made with ingredients from the island. At lunchtime, they mainly serve pasta and pizza. The authentic mini dolce dessert is also excellent!

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/チャーハン"> #チャーハン&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ディナー"> #ディナー&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/パスタ"> #パスタ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ピザ"> #ピザ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ランチ"> #ランチ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/居酒屋"> #居酒屋&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島"> #石垣島&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/麻婆豆腐"> #麻婆豆腐&nbsp;</a></div>
いつでも満腹! おかわり無料で幸せになれる定食屋
2024/11/26
Goriha's Kitchen Ishigakijima Main Branch

Gorihazu, who was born and raised on Ishigaki Island and trained in Osaka for 24 years before returning to the island, opened a restaurant in August 2024! From the morning, you can eat your fill of delicious meals such as "grilled fish set meal," "soft and fluffy rolled egg set meal," "Yaeyama soba," and "juicy rice balls."

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/じゅーしー"> #じゅーしー&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ゴリハズ"> #ゴリハズ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/テイクアウト"> #テイクアウト&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/ランチ"> #ランチ&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/八重山そば"> #八重山そば&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/定食"> #定食&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島"> #石垣島&nbsp;</a></div>
日常から離れて三線の音色を楽しんでみませんか?
2024/11/18
Sanshin Shop Shimakaze

This is a sanshin specialty store that boasts the largest selection of sanshin in Ishigaki Island. Its wide selection and reasonable prices are its attractions. They only sell sanshin that have been processed in-store, and offer appropriate advice and comprehensive guarantees and after-sales service. For those new to the sanshin, we recommend the bargain "Challenge Sanshin Beginners 10-piece Set."

<div class="article-template__shopname page-width--narrow"> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/三線"> #三線&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/太鼓"> #太鼓&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/島人ぬ宝"> #島人ぬ宝&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/工工四"> #工工四&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/石垣島"> #石垣島&nbsp;</a> <a href="https://yaima-online.jp/blogs/shop-info/tagged/舞踊"> #舞踊&nbsp;</a></div>

\ やいま最新号 /

No.363 Monthly Yaima January/February 2025 issue
No.363 Monthly Yaima January/February 2025 issue

No.363 1月1日発売号

ラーメン好き

495円(税込)

\ 八重山を暮らす手帳 /

八重山手帳2025
八重山手帳2025
八重山手帳2025
八重山手帳2025
八重山手帳2025
八重山手帳2025

10月1日発売!

2025年版
八重山手帳(大)

1,980円(税込)

NEWS

土地、歴史、文化、ヒト。 やいまで始まる、 新たな観光の形
MoFF2024
2024/12/25

Land, history, culture, people. A new style of tourism begins at YAIMA

Ethical consumption is consumption that is kind to the environment, society, and people. At MoFF2024, an event that connects the various ethical trends happening in local areas, Yoshida Tomoatsu of Yoshida Sabani Shipbuilding in Kuura took the stage to talk about "tourism that draws out the power of the region."

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NEWS

イチグスクモード「十年三年」版画作品展 開催
Ichigusuku Mode 13th Anniversary Event
2024/10/31

Ichigusuku Mode's "Ten Years, Three Years" print exhibition held

On October 26th and 27th, a silkscreen print exhibition entitled "Ten Years, Three Years" was held at the Ichigusukugarou Art Gallery in Okawa, Ishigaki City to commemorate Ichigusuku Mode's 13th anniversary.

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NEWS

ラグジュアリーな空間でくつろぎのひとときを
Open on September 9, 2024 /seven x seven Ishigaki
2024/09/06

Relax in a luxurious space

"Seven x Seven Ishigaki", a hotel offering exclusive experiences that can only be enjoyed here, will open near Tadahama Beach in Maezato on Friday, September 9, 2024. This is the second hotel to open on Ishigaki Island, following "Seven x Seven Itoshima" in the Itoshima area of ​​Fukuoka Prefecture.

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島尻修の

歌が生まれる時

#3 さしみ屋

#3 Sashimi Restaurant

Arrogant / Toman
2024/10/30

When people from other prefectures start living on Ishigaki Island, they are often surprised. "Sashimi shops" are one of them. Fish shops on the mainland are called "fresh fish shops" or "sashimi shops" on the island, but locals affectionately call them "sashimi shops." Most of the shops are run by the families or relatives of fishermen, and there are thought to be more than 30 of them.

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#2 晴々/はればれ

#2 Clear skies

Johei Nakuno
2024/10/01

In 2014, the compass of Johei Nobuo's life changed dramatically. In April of that year, her father suddenly passed away from an aortic rupture. At the age of 20, Nobuo had moved to Tokyo with the aim of becoming a singer, but she decided to take over the family dry cleaning business and left Tokyo, where she had lived for about 13 years.

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#1 カニさん

#1 Crab

Masaya Nakamine
2024/08/21

1979, Asagaya, Tokyo. Four high school classmates came to visit Masaya Nakamine (born 1957), a university student from Ishigaki Island. They decided to go out for drinks and went to a bar called Jongara in front of the station. As they sat at the counter, Katsuji Miyara (born 1956), who worked at the bar, was captivated by the accent they had.

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〜道を開いた移民たち〜

がこの碑を初めて見たのは2004年2月のことである。私はそのころ、台湾出身の芳沢佳代さん(1936年生)のところへしょっちゅう話を聞きにいっていて、このときは芳沢さんが運転する軽自動車の助手席に乗り、この碑を見にいったのである。なぜそうなったのか、いきさつは忘れてしまった。この碑を、私はいずれ日を改めて再訪してみるつもりでいたが、芳沢さんは2018年に亡くなり、案内を請うべき人を失ってしまった。

今年3月25日、石垣島に住む台湾出身の知人から思いがけないメッセージが届き、この碑のことを知る人にコンタクトできることになった。台湾出身2世のアレン張富美さん(72)である。富美さんの父、張反(1920年生)は、碑の建立者として廖見福とともにその名が刻まれている人物で、芳沢さんの兄に当たる。忘れかけていた碑の記憶がよみがえり、私は居ても立ってもいられなくなった。

続きは本誌にて

屋良部御嶽と廖見福 〜道を開いた移民たち〜
屋良部御嶽と廖見福 〜道を開いた移民たち〜

No.351 Monthly Yaima December 2023 issue

¥495

" Yarabe- utaki and Ryomifuku - The immigrants who paved the way "

Green, blue, and the red of dusk. When you visit the Yarabe Peninsula, you will encounter a breathtaking sight. In Osaki, a monument stands as if to accentuate this scenery. The front reads "Yarabe Village Utaki" and the back reads "Yarabezaki Pioneer Memorial." The date of construction, "March 1963," and the names of the two Taiwanese men can also be read.

There are no buildings in the area that resemble places of worship or Utaki. What on earth is Yarabe Village Utaki? There must be some reason behind it, since the person who left the "sign" of Utaki was a Taiwanese immigrant.

As we unraveled the mysteries with the help of people who knew about the time, we began to see the image of Liao Jianfu (1913-1967, a native of Taiwan who was given the title of "Pineapple King" and was from Hokuto County, Taichung Prefecture during the Japanese colonial period), and the people who boldly put their hoes into this land that was once difficult to even set foot in.

What you are about to read is the story of what immigrants who came at different stages built up on the Yarabe Peninsula around Osaki.

Special feature: Yoshitaka Matsuda

Apology and Correction: There was an error in the cover title of the December 2023 issue. The correct spelling of "Gon" is "Mitake." We deeply apologize and will make the correction.

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YAIMA PHOTO STORAGE

釣りさぁ〜部、ともり部長の

まーる! 釣りたいっ!

#5 ぐるくん時々アカジン

#5 ぐるくん時々アカジン

平良恵冠
2025/01/15

今月の釣りさぁ~は、平良恵冠さんです。平良さんは打ち込み釣りでタマンやガーラを日ごろ狙っています。釣り上げた魚は料理し、自身の店で提供しており、その味は絶品です。

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#4 熱帯夜のロウニンアジ(カマジーガーラ)

#4 Tropical night giant trevally (Kamajigara)

Nozomi Urasaki
2024/11/18

The rainy season is over, and the temperature has risen. It's not pleasant to go to the beach in the evening to cool off, but it's muggy and sticky. For big game anglers, it's a good sign that the season has arrived. This month's Fishing is by Nozomi Urasaki. He caught a kamajigara, so we asked him how he caught it.

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#03 土用の丑の日 オオウナギ

#03 Doyo no Ushi no Hi Giant Eel

Yasumasa Kuroshima
2024/10/30

The first typhoon has come, and although it feels like summer is in full swing, the weather is a bit cloudy with rain. I hope it will clear up soon. This month, there was a catch of giant eel, so we talked to him. This time's fishing is Yasumasa Kuroshima. He enjoys a wide range of fishing, including casting, egging, and jigging.

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#02 タマン(ハマフエフキ) 新記録

#02 Taman (Hamafuefuki) New record

Shigemasa Maeda
2024/09/24

The record for the Ishigaki Island city fish, the red snapper, has been updated, so we spoke to him. This time, our fishing partner is Shigemasa Maedomari (57). He came to the island for work 17 years ago, and since he loves the sea and fell in love with the environment of Ishigaki Island, he has been living there ever since. He enjoys fishing, mainly egging. Around November last year, he started fishing for red snapper after accompanying his son on night fishing.

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八重山方言帳

いいや、 あの人は「おじー」だろ

No, that person is "Oji-san"

Yoshinori Ohtake
2024/10/04

I'll tell you a scary story. It's about when I went to an izakaya run by a friend of a friend on the main island of Okinawa. The owner was in his forties and was a very kind man who offered me food and drinks even though we had just met.

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八重山方言帳

ぴーふった? くそふかした?

Did you p-puff? Did you p-puff?

Yoshinori Ohtake
2024/07/10

Imagine this. You're alone with someone. You're driving a car. The windows are closed. If you smell poop, you'll probably think, "Did this guy poop?"

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八重山方言帳

石垣の言葉は沖縄方言?

Is the language of Ishigaki an Okinawan dialect?

Yoshinori Ohtake
2024/06/09

"Say something in the Yaeyama dialect!" If you are from Yaeyama, this is a phrase that you will have heard at some point in your life, or maybe many times. At such times, what would you tell people outside the island as the Yaeyama dialect? "Haisai" or "Menso-re"? No, in fact, neither "Haisai" nor "Menso-re" are words that our island ancestors actually spoke.

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\最新号/

2023年12月1日発売

松田良孝

屋良部御嶽と廖見福

緑、青、夕暮れの赤。屋良部半島を訪れると、息を飲むような光景に遭遇することがある。

大崎には、この風景にアクセントを与えるかのように一基の記念碑が建っている。表には「屋良部村御嶽」、裏面には「屋良部崎開拓記念」とそれぞれ刻銘され、「1963年3月」という建立時期とともに二人の台湾人の名前も読み取れる。辺りには拝所や御嶽を思わせる建物は見えない。屋良部村御嶽とはいったいなんなのか。

Tokusyu_010_屋良部村御嶽の碑(メインビジュアル)_3000.jpg__PID:f8ea243a-4787-4fa8-b678-a60f380102a9
しんもり屋

しんもり屋の県産豚カツ丼

金城圭哉さんおすすめのお店は、
しんもり屋。

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しんもり屋

Regulars

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ここのこれが、んまさーっ!

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Hungry Bug

第173走者、石嶺正志さん

2025/01/28
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Shinmoriya

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2024/12/18
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Runner No. 171, Shouji

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2024/10/16
yaima-membership_02.jpg__PID:13219021-29bf-40d7-a74c-1efdc4901ad8

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